homes of exceptional quality & style

Manolis Villas - Vamos

the renovation

The project involved the renovation of two adjoining stone village houses and the leveling and landscaping of the courtyard area.

Initially, the work involved making good the existing structure and where possible repairing the original stonework. Once this was completed and the structure was stable, the remaining renovation work could be carried out.

the restored villa

Once the stonework walls and roof were made good (habitable) the exterior rendering was applied to both houses in the colour chosen by the owner. Finally, the couryard areas were landscaped to allow maximum use to be made of a limited area.

The current owners have erected a free standing pool in the yard, visible in photographs.

Select an image below to see the full image, select a different header to view other images:
Early stages of renovation work.